Webmap for nettside
Webmap for nettside

Bruk av flowcharts, prototyper og skisser til webutvikling

I Inside Creative bruker vi flowcharts, prototyper og skisser når vi starter på et nytt prosjekt. Dette forbedrer utviklingsprosessen.

Vår prosess starter alltid med at vi lager et nettstedkart. Denne delen av utviklingen gir oss og kunden en oversikt over hvilke sider nettstedet skal ha. Vi bruker Flowmapp til dette arbeidet.

Neste steg er å lage en grov skisse av nettstedet. Til dette arbeidet bruker vi enten verktøyet Balsamiq eller Figma. Med grove skisser får kunden og vi en grov oversikt over hvilke sider som trenger grafiske elementer eller bilder. Når vi på dette tidlige stadiet ser hvilke behov som trengs, kan kunden allerede nå begynne og finne disse elementene.

Når vi går i gang med prototypene oppdager vi gjerne nye muligheter som vi kan diskutere med kunden. Enten blir de nye ideene vi har kommet opp med godkjent, eller forkastet.

Prototypene kan også avdekke andre behov for kunden. Dette steget kan også føre til at tanker vi hadde på skissestadiet blir skrotet fordi vi med prototypen ser at det ikke vil fungere likevel.

Skisser og prototyper gjør kunden engasjert

Med nettstedkart, skisser og prototyper får vi kunden med oss allerede fra starten av prosjektet. Kunden vil oppleve sterkere eierskap til det ferdige produktet og vil oppleve at de var med å utvikle hvordan løsningen ble.

Vår utvikler opplever også at utviklingen går raskere. Gode ideer kom på plass allerede før utviklingen startet. Dermed kommer de ikke som en god idé langt ute i utviklingsløpet noe som gjør dem vanskelig å implementere.