Hva er den beste måten å lære Laravel?

Amerikaneren Taylor Otwell lanserte PHP-rammeverket Laravel i 2011. Siden den gang har det vokst til å bli et av de mest populære rammeverket for scriptspråket PHP. Hva er den beste måten å lære dette rammeverket på?

Rundt rammeverket har det vokst en mengde tjenester. En av disse tjenestene er Laracast som Jeffrey Way står bak. På nettsiden laracast.com publiserer han et gratiskurs som lærer deg å bruke dette rammeverket. Dette er kanskje den beste stedet å lære seg Laravel.

Foruten Laracast er det flere nettkurs hos Udemy, YouTube og tilsvarende nettsteder. Finner du videoer fra de mange konferansene – Laracon – vil du også plukke opp mange gode tips.

God dokumentasjon

I tillegg til Laracast er dokumentasjonen til Laravel god. Her får du en god introduksjon til rammeverket og alle egenskaper rammeverket har. Dokumentasjonen følger de siste versjonene, men du vil også finne dokumentasjon for tidligere versjoner av rammeverket på denne siden.

Det er også blitt publisert flere bøker. Kanskje den beste er «Laravel: Up and Running» av Matt Stauffer og utgitt av O’Reilly. En annen god bok er «Laravel: From Apprentice to Artisan» som er skrevet av mannen bak rammeverket. Boken er noen år gammel, men er likevel å anbefale.

Lag et prosjekt

Jeg anbefaler i tillegg å lage et prosjekt. Start med et lite prosjekt som løser et lite problem du har. Etter hvert kan du gå over til større prosjekter. På denne måten får du brukt mye av det du lærer i kurset, og ikke bare følge med på skjermen.