Hva skal en nettside koste?

Et av de første spørsmålene som kommer opp i forbindelse med et nytt oppdrag er hva nettsiden vil koste. Spør du ti utviklere av nettsider vil du få ti ulike svar.

Det er mange forskjellige aktører på markedet. Noen leverer løsninger der du velger en mal. Så forteller du utvikleren hvilke farger som skal brukes. Deretter sender du over noen bilder og selvfølgelig firmaets logo. Denne tjenesten koster et sted mellom 3.000 og 6.000 kroner.

For 10.000-20.000 kroner er du i kontakt med et nyoppstartet firma. Kanskje en enmannsbedrift. Firmaet kan ha mye erfaring, men har satt prisen såpass lav at de får inn kunder.

Fra 30.000 kroner og opp mot 100.000 kroner er du i kontakt med et firma som har fra en person til flere personer. Firmaet har en struktur på hvordan de arbeider. De gjør all utvikling og design for deg. Jo nærmere 100.000 kroner du kommer, desto større er sjansen for at det er flere personer involvert.

I prisklassen over 100.000 kroner finner du byråer. Her får du en prosjektleder, en UX-designer og en – eller flere utviklere. Selskapet kan levere løsninger laget i WordPress, Drupal, CraftCMS eller Joomla, eller det kan være en løsning som bruker andre teknologier.