Søkemotoroptimalisering illustrasjon
Søkemotoroptimalisering illustrasjon

SEO sendte dopinglist.com til førstesiden

Før vi gjorde en søkemotoroptimalisering av nettsiden til the Anti-Doping Database (dopinglist.com) var ikke nettstedet på forsiden hos Google og andre søkemotorer. Takket være revisjon og tiltak gjennomført av Inside Creative er nettstedet i dag å finne med de søkeordene vi og kunden forventet.

Kunden forsto at noe måtte gjøres da selv ikke et søk på doping og database ikke vistes på Googles førsteside. Nettstedet var rett og slett ikke søkemotoroptimalisert på en lang stund.

Ettersom et såpass innlysende søk burde ha gitt en plass på førstesiden på Google, forsto vi raskt at noe ikke var helt som det skulle.

Reviderte nettstedet

Det første vi gjorde var å gjøre en revisjon av nettstedet. Var det naturlig søkeord i metainformasjonen på nettsiden? Hvordan var strukturen på nettsiden? Hvor rask var nettsiden?

Etter revisjonen hadde vi en grei liste med oppgaver som måtte gjøres. Det var bilder som var for store i fysisk størrelse. Det var dårlig struktur. Det manglet metainformasjon.

Vi tok for oss punkt for punkt. For hver oppgave vi gjennomførte sjekket vi flere SEO-hjelpemidler om våre tiltak hjalp. Etter hvert steg også nettstedet hos Google og andre søkemotorer. I dag er det flere søk som er relatert til dopinglist.com som fører til at siden kommer øverst eller i hvert fall på forsiden hos søkemotorene.

Hva er SEO?

SEO, Search Engine Optimization eller søkemotoroptimalisering som det heter på norsk, er en gjentagende øvelse som gjøres for å få bedre struktur og mer metainformasjon på nettstedets diverse sider.

I gamle dager var SEO en teknisk øvelse hvor stikkord måtte settes i meta-informasjon i kildekoden. Nå er det mer en øvelse hvor struktur og innhold er viktigere.

Det snakkes også om etisk og uetisk praksis. En uetisk «forbedring» av nettstedet kan være at artikler og tekst i hovedsak er skrevet for søkemotorene og ikke for mennesker. Dette blir det nok mindre og mindre av framover ettersom søkemotorene blir smartere. Hos Inside Creative driver vi ikke med uetisk praksis – verken innen seo eller andre tjenester vi leverer.

Dersom du ønsker at vi skal gjøre en revisjon av deres nettside, er det bare å ta kontakt.