Hvordan vi utvikler nettsider

Slik utvikler vi nettsider

Inside Creative AS utvikler nettsider (løsninger) i hovedsak gjennom bruk av WordPress. Når Det Hvite Hus (Whitehouse) synes WordPress er godt nok, er det godt nok for oss også. Vi har også kompetanse til å lage helt spesielle løsninger for våre kunder. Da bruker vi PHP-rammeverket Laravel.

Vår utvikler, Trond Husø, har utviklet nettsider og nettløsninger siden slutten av 1990-tallet. Han har også laget løsninger til å produsere innhold på nettsider. Dette var før WordPress eksisterte. I tillegg har han utviklet andre avanserte løsninger for kunder.

Skisser og prototyper

Før vi i det hele tatt programmerer en linje kode starter vi med å lage skisser og prototyper. Vi har sett over tid at dette er en god måte å arbeide på.

For det første klarer vi å fange opp funksjoner deres bedrift har behov for. Dernest ser vi hvilke grafiske elementer det er behov for, og om dette er noe dere har, eller om vår designer, Jacob Leslie, må produsere – eller om det er noe som faktisk må kjøpes.

Prototyper og skisser bruker vi ikke veldig lang tid på, noe som også gjør at dere raskt kan se hvordan det endelige produktet vil bli.

WordPress for din nettside

Når vi lager nettsider ved å bruke WordPress så benytter vi oss ikke av noen ferdige temaer eller maler (themes). Grunnen til det er at vi ser ofte at malene ikke helt tilfredsstiller behovet til deg som kunde, og at vi veldig ofte bruker mye tid på feilretting og vedlikehold av disse malene. I stedet bruker vi tiden på å utvikle noe du faktisk vil ha og som også skal være lett å administrere.

Vi bruker heller ikke tilleggsmoduler (plugins) som ville gjort det lettere for oss å designe din nettside. Dette valget har vi gjort fordi designet blir lagt i databaser noe som fører til ekstra tid. Dette igjen vil føre til at nettsiden kan oppleves treg. Vi mener også at sider som lages på denne måten oppleves som vanskelige å administrere for kunder.

Vi er opptatt av å kode alt fra grunnen og på den riktige måten.

Laravel

Noen ganger er ikke WordPress godt nok. Selv om WordPress er en meget god plattform, har den også sine begrensninger. I slike tilfeller bruker vi PHP-rammeverket Laravel. Etter å ha programmert med PHP i snart 20 år, så mener vi at Laravel er det beste rammeverket for PHP. Det har vært mange rammeverk som er blitt utviklet for PHP, men ingen er så gode som Laravel.

Vi har utviklet spesialløsninger for vårt søsterselskap Inside Sport, nemlig The Anti-Doping Database. Denne ble laget i 2005 og er senere blitt oppgradert flere ganger.

Vi har også utviklet en nettsideløsning for Nyhetsgrafikk.no hvor publiseringssystemet hentet all informasjon fra PDF-filer. Systemet inneholder også en distribusjonsløsning av deres grafikker.

For en annen kunde utviklet vi et jobb-oversiktssystem. Systemet var ment som en nødløsning og er i dag erstattet at et nytt som de utviklet internt.

Ikke vær redd for å ta kontakt med oss for kompliserte systemer. Vi tør å ta tak i det meste.

Vi har også utviklet nettsider og applikasjoner på Windows-servere. Da bruker vi C# og .Net-rammeverket, samt SQL-servere som database.