Hva er WordPress?

Hva er WordPress?

WordPress er en publiseringsløsning som gjør det mulig for brukeren å publisere artikler eller tilsvarende på egen nettside. I dag bruker løsningen til å drifte over 43% av alle nettsider på nettet.

Og vi snakker ikke om bare små blogg-sider heller. Ifølge nettsiden til WordPress spenner brukerne seg fra bloggere, via små bedrifter til Fortune 500-selskaper.

WordPress så dagens lys i 27. mai 2003. Mennene bak, Matt Mullenweg og Mike Little, bygget løsningen basert på sine erfaringer av b2/cafelog.

Vi bruker WordPress når vi utvikler alt fra enkle nettsider til avanserte nettsider for våre kunder. Ved avanserte webapplikasjoner bruker vei Laravel.

Og det er ikke hvem som helst som bruker WordPress i dag:

Det hvite hus – whitehouse.gov

Whitehouse.gov-nettstedet holder alle oppdatert på de siste nyhetene når det gjelder USAs president, økonomi, nasjonal sikkerhet, budsjetter, immigrasjon og helsetjenester.

Angry Birds – angrybirds.com

Angry Birds er et superpopulært videospill og film. Nettstedet lar besøkende laste ned spill, se videoer og kjøpe varer i butikken.

Usain Bolt – usainbolt.com

Usain Bolt, verdens raskeste mann, bruker WordPress for sitt personlige nettsted. Nettstedet har en helsides WordPress-glidebryter og en stor blogginnleggsseksjon med de siste nyhetene og oppdateringene.

Det engelske Nasjonalarkivet – nationalarchives.gov.uk

National Archives er den britiske regjeringens offisielle arkiv. Deres hovedoppgaver er å ta vare på myndighetenes registre og sette standarder for informasjonshåndtering og gjenbruk.

Åpen kildekode

WordPress bygget på PHP og MySQL – åpen kildekode database, og lisensiert under GPLv2.