Søkemotor-optimalisering

For at mange mennesker skal kunne besøke hjemmesiden din, er det viktig at den dukker opp når folk søker etter tjenesten eller produktet til ditt firma.

Dette kalles søkemotoroptimalisering, og det hjelper jeg deg med.

Søkemotoroptimalisering illustrasjon

Når jeg leverer din hjemmeside, skal den være fylt med innhold som søkemotorene kan lagre slik at den blir funnet når noen søker etter det ditt selskap driver med.

Jeg lever tross alt etter mitt slagord: ‘Jeg gjør deg synlig.’

Slik jobber jeg: Ord og uttrykk folk bruker

Jeg starter min prosess med å finne ut hvilke ord eller setninger folk bruker når de søker etter noe relatert til det ditt firma tilbyr. For eksempel, hvis du har en blomsterbutikk, vil jeg finne ut hvilke ord eller setninger folk skriver når de vil kjøpe blomster. Dette kan for eksempel være blomster eller utstyr dere selger.

Dette steget i min arbeidsmetode gjør jeg gjerne sammen med deg i et møte. Å optimalisere en nettside for søkemotorer tar tid. Men det er verdt tiden.

Blir ordene eller uttrykkene brukt når folk søker? Det sjekker jeg med forskjellige verktøy jeg bruker. Det er ingen grunn til å skrive innhold eller endre på innhold som ingen søker etter.

Analyse av konkurrenter

Etter møtet arbeider jeg videre med ordene og setningene vi kom opp med i møtet. Jeg sjekker med konkurrentene til din bedrift. Hvilke søkeord er det de scorer høyt på. Hvor høyt oppe på Google eller Bing ligger de?

Dersom dere ikke bruker disse søkeordene i dag i deres tekster, diskuterer vi om dette er ord som kan være lurt å ha noen poster om.

Rask og effektiv side

En annen ting jeg gjør, er å sørge for at nettsiden din fungerer bra og er lett å bruke. Dette er viktig for både besøkende og søkemotorer.

Jeg sørger for at nettsiden laster raskt, slik at folk ikke blir utålmodige og går bort. Jeg organiserer også innholdet på en ryddig måte, slik at folk lett kan finne det de leter etter.

Kontinuerlig prosess

Søkemotoroptimalisering er en kontinuerlig prosess, og det tar litt tid før du ser resultatene. Men med riktig tilpasning og innsats kan jeg hjelpe deg med å bli funnet av flere mennesker på nettet og øke sjansen for at de blir kunder i din butikk.

Trond Husø portrett